WISSEL WIELEN

Veel automobilisten hebben twee sets banden: zomer- en winterbanden en laten deze elk seizoen verwisselen. Elke band heeft weer andere eigenschappen, maar wat is precies het verschil?

De verschillen tussen zomer- en winterbanden zijn de samenstelling en het profiel. Een winterband is zo gemaakt dat deze met een lage temperatuur meer grip heeft en dus een kortere remweg. Dit heeft te maken met het soort rubber. Rubber heeft de eigenschap dat het harder wordt naarmate het kouder wordt. Ook de groeven (het profiel) van de band zorgen er voor dat er meer grip is op gladde wegen. Wanneer de temperatuur echter stijgt, zullen de zomerbanden weer in het voordeel zijn. Het is daarom verstandig om uw wielen te laten wisselen wanneer het seizoen veranderd. Wij verzorgen dit graag voor u. Het is zelfs mogelijk om uw zomer- of winterbanden bij ons op te slaan, zodat ze niet bij u thuis in de weg hoeven te staan.

Zijn uw banden versleten? Ook voor de aanschaf van nieuwe zomer- of winterbanden kunt u bij ons terecht. Vraag hiervoor naar de mogelijkheden.

OVER AUTO DOE

Auto Doe, uw onafhankelijke universele garagebedrijf in Amersfoort.

 Sinds maart 2014 is Auto Doe vernieuwd, met een frisse blik en jarenlange technische achtergrond was het tijd om zelf te gaan ondernemen.

Bij Auto Doe kunt uw terecht voor zowel apk, jaarlijkse onderhoudsbeurt (klein/ groot) en reparaties kortom het totale onderhoud om uw auto in topconditie te houden.

Indien u op zoek bent naar een occasion of uw huidige auto wilt inruilen bent u ook aan het juiste adres, wij hebben diverse auto’s op voorraad in elke prijsklasse.

VEELGESTELDE VRAGEN

  • In welke maanden moet ik mijn banden laten verwisselen?

    Dit hangt af van de buitentemperatuur. Winterbanden gaan beter presteren wanneer het kouder is dan 7 graden.

  • Hoe zit het dan met All Season banden?

    All Season banden hebben eigenschappen van zowel zomer- als winterbanden en kunnen dus het hele jaar door bereden worden. Het voordeel is dat er geen twee de set banden aangeschaft hoeven worden. Het nadeel is dat deze banden minder goed presteren in de sneeuw en dat ze waarschijnlijk sneller vervangen moeten worden, doordat u het hele jaar op dezelfde banden rijdt.

  • Zijn winterbanden verplicht?

    In Nederland zijn winterbanden niet verplicht. In landen als Duitsland en Oostenrijk is het gebruik winterbanden wél wettelijk vastgesteld. Wanneer u daar in de wintermaanden op de verkeerde banden rijdt, riskeert u een boete. Ook zal de verzekering zich terugtrekken als u betrokken raakt bij een ongeval.

Een afspraak maken?

Een afspraak maken is zo gebeurd. Wanneer u op onderstaande link klikt, kunt u ons contactformulier invullen en nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op.

AFSPRAAK MAKEN
© Copyright 2021 Auto Doe Amersfoort