ONDERHOUD ELEKTRISCHE AUTO

Net zoals bij een auto die door benzine wordt aangedreven, is het ook bij een elektrische auto nodig om onderhouden te worden. Het grote verschil tussen deze twee verschillende soorten aandrijvingen is dat bij een elektrische auto minder onderdelen worden gebruikt om het voertuig in beweging te brengen. De aandrijfas van een auto met benzinemotor heeft vaak meer dan 300 bewegende onderdelen, een elektrische auto heeft er ongeveer 30. Minder bewegende onderdelen betekent ook minder onderdelen die onderhouden moeten worden. Een hybride auto heeft ook een verbrandingsmotor en heeft dus meer onderhoud nodig dan een auto die volledig elektrisch is.

Met welk onderhoud moet u rekening houden?

We beginnen met het goede nieuws: met een elektrische auto bespaart u op nieuwe bougies, een nieuwe koppeling en ook het vervangen van een distributieriem is verleden tijd. Ook is olie verversen niet meer nodig.
Een elektrische auto heeft 3 hoofdonderdelen: een motor, omvormer en ingebouwde lader. Deze onderdelen moeten goed gecontroleerd en onderhouden worden. Wanneer deze niet goed worden onderhouden, gaat dit ten koste van de prestaties. De grootste slijtage vindt plaats bij de banden en de remmen.

Onderhoud aan de accu

Er gaan veel verhalen rond over het vervangen van de accu van een elektrische auto. Deze zouden snel vervangen moeten worden. Het vervangen van een accu wordt niet als regulier onderhoud gezien, omdat deze meer uitzondering is dan regel. De levensduur is in de meeste gevallen maar liefst 10 jaar. Veel leveranciers geven zelfs garantie van 8 tot 10 jaar garantie, of 160.000 tot 240.000 kilometer.

Auto Doe is GMTO gecertificeerd

Auto Doe is het adres in Amersfoort voor het onderhoud aan uw elektrische auto. Wij zijn GMTO gecertificeerd en zijn dus bevoegd om alle onderdelen van uw auto te onderhouden en vervangen. Ook voor storingen aan uw elektrische auto kunt u bij ons terecht.

OVER AUTO DOE

Auto Doe, uw onafhankelijke universele garagebedrijf in Amersfoort.

 Sinds maart 2014 is Auto Doe vernieuwd, met een frisse blik en jarenlange technische achtergrond was het tijd om zelf te gaan ondernemen.

Bij Auto Doe kunt uw terecht voor zowel apk, jaarlijkse onderhoudsbeurt (klein/ groot) en reparaties kortom het totale onderhoud om uw auto in topconditie te houden.

Indien u op zoek bent naar een occasion of uw huidige auto wilt inruilen bent u ook aan het juiste adres, wij hebben diverse auto’s op voorraad in elke prijsklasse.

Auto’s boven de €4500 beschikken over garantie volgens Bovag voorwaarden.

VEELGESTELDE VRAGEN

 • Hoe vaak moet een elektrische auto gekeurd worden (APK)?

  Een APK moet net zoals bij andere auto’s na 4, 6 en 8 jaar gekeurd worden. Wanneer de auto ouder is dan 8 jaar, moet de auto elk jaar gekeurd worden.

 • Welke onderdelen moeten onderhouden worden bij een elektrische auto?

  De meest voorkomende onderdelen die onderhouden en eventueel vervangen moeten worden zijn de banden, remmen en ruitenwissers. Daarnaast moet de motor, omvormer en lader worden gecontroleerd. Ook de accu moet in de gaten gehouden worden.

 • Hoe lang gaan de banden van een elektrische auto mee?

  Natuurlijk is bandenslijtage afhankelijk van uw rijstijl. Goed om vooraf te weten is dat een elektrische auto over het algemeen zwaarder is dan een auto met een benzine- of dieselmotor en sneller optrekt. Daardoor kan het zijn dat banden sneller slijten dan bij een auto met een benzinemotor.

 • Hoe kan ik goed voor de accu van mijn elektrische auto zorgen?

  Een accu in een elektrische auto is vaak een Lithium-ion accu. De kwaliteit van deze accu kunt u beïnvloeden door goed laadgedrag. Aanbevolen wordt om de accu voor minimaal 20 procent opgeladen te houden. Ook is het opladen met wisselstroom (dus uit het stopcontact) beter dan gelijkstroom (bij een snellaadstation).

Een afspraak maken?

Een afspraak maken is zo gebeurd. Wanneer u op onderstaande link klikt, kunt u ons contactformulier invullen en nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op.

AFSPRAAK MAKEN
© Copyright 2021 Auto Doe Amersfoort