AUTO UITLIJNEN

Trekt uw auto naar links of naar rechts als u het stuur lost laat? Of  heeft u vermoeide armen omdat u steeds het stuur moet corrigeren? Dan moet u uw auto laten uitlijnen. 

Veiliger en stabieler rijden?

Uitlijnen betekent dat de wielgeometrie van de voor en achter as worden opgemeten en indien nodig moeten worden afgesteld. Een foutieve afstelling van de uitlijning veroorzaakt overmatige slijtage van de banden en veroorzaakt een hoger brandstof verbruik. Na het uitlijnen van uw auto kunt u dit meteen merken. De auto rijdt stabieler en is dus veiliger. 

Wanneer moet je een auto laten uitlijnen?

De uitlijning moet worden gecontroleerd als u bijvoorbeeld een stoeprand heeft geraakt, door een kuil bent gereden of wanneer deze slijtage vertoont. Ook wanneer u nieuwe banden heeft aangeschaft of een reparatie heeft laten uitvoeren aan de wielophanging, stuurkogel of draagarm moet u de auto laten uitlijnen. 

Wij kunnen uw auto uitlijnen

Auto Doe in Amersfoort heeft alle apparatuur in huis om uw auto uit te lijnen. De waarden van uw uitlijning meten wij met computergestuurde meetapparatuur. Na het meten kunnen wij gelijk zien hoeveel deze uitlijning gecorrigeerd moet worden. Het uitlijnen van een auto duurt ongeveer een half uur tot twee uur.

Over Auto Doe

Auto Doe, uw onafhankelijke universele garagebedrijf in Amersfoort.

 Sinds maart 2014 is Auto Doe vernieuwd, met een frisse blik en jarenlange technische achtergrond was het tijd om zelf te gaan ondernemen.

Bij Auto Doe kunt uw terecht voor zowel apk, jaarlijkse onderhoudsbeurt (klein/ groot) en reparaties kortom het totale onderhoud om uw auto in topconditie te houden.

Indien u op zoek bent naar een occasion of uw huidige auto wilt inruilen bent u ook aan het juiste adres, wij hebben diverse auto’s op voorraad in elke prijsklasse.

VEELGESTELDE VRAGEN

  • Hoe lang duurt het uitlijnen?

    Een uitlijndiagnose duurt ongeveer 20 minuten. Wanneer er wielstanden (sporing of wielvlucht) afgesteld moeten worden duurt  het ongeveer 30 minuten.

  • Waarom is het belangrijk om mijn auto goed uit te laten lijnen?

    Bij de meeste auto’s is de uitlijning zodanig afgesteld dat de slijtage en belasting tot een minimum zijn beperkt en zo voor een optimaal rijcomfort zorgen. Een correcte uitlijning van de 4 wielen zorgt er voor dat de banden minder snel verslijten. Hierdoor gaan ze langer mee, zetten een betere prestatie neer en zorgt voor een lager brandstof verbruik. Ook verbetert het uitlijnen de wegligging en veiligheid van uw auto.

  • Hoe komt het dat mijn uitlijning ontregeld raakt?

    De uitlijning kan worden ontregeld als u tegen een stoeprand botst of door een kuil rijdt of erger nog, wanneer u bij een aanrijding betrokken bent geraakt. Kortom elke keer dat uw auto ergens tegen aan botst, kan de uitlijning ontregeld raken. Laat dit dan ook regelmatig controleren. Als u hier niks aan laat doen dan zullen uw banden sneller vervangen moeten worden door overmatige slijtage.

Een afspraak maken?

Een afspraak maken is zo gebeurd. Wanneer u op onderstaande link klikt, kunt u ons contactformulier invullen en nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op.

AFSPRAAK MAKEN
© Copyright 2021 Auto Doe Amersfoort