Airco service

Tegenwoordig zijn veel auto’s standaard uitgerust met airconditioning. Om ervoor te zorgen dat deze goed blijft functioneren is het belangrijk om deze te laten onderhouden. Dit wordt ook wel Airco Service genoemd.

Geef uw airco regelmatig een servicebeurt

Een aircosysteem is gevuld met koudemiddel en de hoeveelheid van dit koudemiddel wordt minder door gebruik. Wanneer een airco te weinig koudemiddel bevat, zult u merken dat deze minder goed werkt. Ook zorgt een slecht werkende airco voor nare luchtjes en kan zorgen voor brandende ogen en irritaties aan de luchtwegen.

Om het juiste comfort te ervaren is het dus belangrijk dat uw airco regelmatig een servicebeurt krijgt. Wij kunnen de onderstaande services verzorgen.

Airco check

Hierbij controleren we:

– Lage druk en hoge druk van het airco systeem

– Uitwendige lekkage d.m.v. UV lamp

– Interieur filter op vervuiling

– Temperatuur koude lucht interieur

– Afvoer leiding condens water  

Airco service beurt

– Leeg halen van het airco systeem

– Airco systeem vacuümmeren

– Controle op eventuele lekkages

– Vervuilde olie van de airco pomp vervangen

– Afvullen met de juiste hoeveelheid koudemiddel (R134A en R1234yf)

– Controle van afvoer condens water

Airco fris

Geur behandeling i.v.m. nare lucht bij het aanzetten van de airco.

Airco fluor 

UV vloeistof injecteren in het airco systeem om eventuele lekkages op te sporen.

Wij zorgen dat uw airco weer goed werkt

Auto Doe heeft alle apparatuur en kennis in huis om de airco van uw auto weer optimaal te laten functioneren. We kunnen alle airco’s onderhouden en kunnen airco’s bijvullen met zowel het koudemiddel R134A en R1234yf.

OVER AUTO DOE

Auto Doe, uw onafhankelijke universele garagebedrijf in Amersfoort.

 Sinds maart 2014 is Auto Doe vernieuwd, met een frisse blik en jarenlange technische achtergrond was het tijd om zelf te gaan ondernemen.

Bij Auto Doe kunt uw terecht voor zowel apk, jaarlijkse onderhoudsbeurt (klein/ groot) en reparaties kortom het totale onderhoud om uw auto in topconditie te houden.

Indien u op zoek bent naar een occasion of uw huidige auto wilt inruilen bent u ook aan het juiste adres, wij hebben diverse auto’s op voorraad in elke prijsklasse.

VEELGESTELDE VRAGEN

  • Hoe vaak moet ik mijn airco laten checken?

    Geadviseerd wordt om elke 4 jaar uw airco te laten bijvullen. Om er zeker van te zijn dat uw airco goed blijft functioneren raden wij u aan om elk jaar uw aircosysteem te laten controleren

  • Hoe voorkom ik nare luchtjes?

    Wanneer uw airco nare luchtjes verspreidt, betekend dit dat er schimmels en bacteriën in de leidingen van uw airco zitten. Door deze leidingen te laten reinigen zijn de nare luchtjes verleden tijd.

  • Hoe voorkom ik gebreken?

    Door uw airco regelmatig te gebruiken en te laten controleren voorkomt u dat uw airco gebreken gaat vertonen. Wist u dat wanneer u in de winter uw airco blijft gebruiken u lekkages voorkomt?

Een afspraak maken?

Een afspraak maken is zo gebeurd. Wanneer u op onderstaande link klikt, kunt u ons contactformulier invullen en nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op.

AFSPRAAK MAKEN
© Copyright 2021 Auto Doe Amersfoort